Minkštučiai, drėgnučiai, moliūgu ir prieskoniais kvepiantys biskvitai, kavos su romu sirupas, karamelinis maskarponės kremas, baltasis šokoladas ir graikiniai riešutai - visa tai sukuria neužmirštamą rudeninį desertą. Gabalėlis šio skanaus torto tikrai pradžiugins šeimą ar draugus! O kad šį gardumyną paruošti būtų dar paprasčiau, paruošėme ir išsamų žingsnis po žingsnio receptą, kuriuo vadovaujantis tortas pavyks puikus net ir gaminant pirmą kartą.
Gardiems pietums ar vakarienei nebūtina išlaidauti - ypač rudenį, kai vis dar gausus rudens gėrybių pasirinkimas. Sriubos, troškiniai, apkepai ir kiti skanėstai karaliauja mūsų virtuvėse!
Rudens karalius moliūgas atkeliauja į mūsų virtuves! Didžiuliai apvalūs moliūgai, pailgi kvapnieji ir dar daugybė rūšių... Ką iš jų gaminsite?
Šio sekmadienio, rugsėjo 29 dienos rytą TV3 eteryje mūsų puikūs šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos svečias, tinklaraščio RaudonaVirtuve.lt autorė Skirmantė dalinosi idėjomis, ką dar pagaminti iš moliūgų.
Rudenį apsilankius prekybos centre, ūkininkų parduotuvėlėje ar turguje akis patraukia nuo moliūgų lūžtantys prekystaliai. Vos apglėbiami ir į delną telpantys, oranžiniai ir žali, lygutėliai ir grublėti... Suskaičiuojama apie 30 moliūgų rūšių ir daugybė veislių. Kurios iš jų populiariausios Lietuvoje? Kokiomis skoninėmis savybėmis jos pasižymi? Ką iš kurios gaminti?